De Praktijk

UPDATE 03-02-2022

Wij gaan starten met het geven van voorlichting voor de zwangere & haar partner. De avonden zijn gratis en op onze praktijk. Let op want vol=vol!

Aanmelden kan via ons emailadres met de gewenste datum en cursus die jullie graag willen volgen!

info@neo-verloskunde.nl

VOORLICHTING BORSTVOEDING 31-3-2022, 4-8-2022, 1-12-2022

Tijdens deze voorlichting krijg je informatie over de voordelen van borstvoeding voor je kindje maar ook voor jou! Wat betekent borstvoeding niet alleen op korte termijn maar ook later.

Deze voorlichting is erop gericht je te helpen bij een goede voorbereiding op het geven van borstvoeding.

Het doel is dat je er straks samen met je kindje van kunt genieten. Want borstvoeding geven is een natuurlijk proces maar gaat niet bij iedereen vanzelf.

Met deze voorlichting krijg je praktische tips waar je echt wat aan hebt. Dit geldt zowel voor de eerste dagen als je kindje net geboren is, als voor de rest van de kraamperiode.

Want er komt straks genoeg op je af waar je vragen over hebt. Het is fijn als de borstvoeding dan een zekerheid is en dat je bij twijfels weet wat je kunt verwachten van je kraamverzorgende. Wij raden deze voorlichting van harte aan!

Deze voorlichting duurt ongeveer 60-90 minuten

VOORLICHTING BABYVERZORGING 12-05-2022, 15-09-2022, 29-12-2022

Omdat je kindje helemaal afhankelijk van jullie, is bestaat zijn/haar leven in de eerste weken slechts uit slapen en door jullie verzorgd worden.

Je verzorgt je baby door hem/haar op de juiste manier op te pakken en vast te houden, door hem/haar tijdig te verschonen, zijn/haar temperatuur te bewaken, te zorgen dat je baby zich met haar scherpe nageltjes niet kan bezeren, door je baby te troosten als hij/ze huilt, door je baby te voeden als hij/zij honger heeft.

Alles wat je doet staat in het teken van voor je baby zorgen. In deze voorlichting lopen we de babyverzorging stap voor stap door, heel praktisch, met een levensechte pop, een badje en een aankleedkussen.

Ook wordt in deze voorlichting hechting behandeld. Want een goede hechting is een sterke factor voor hoe jouw kindje zich zal ontwikkelen. Maar ook is het de basis voor de relatie tussen jou en jullie als ouder, en je kind.

Deze voorlichting duurt ongeveer 60-90 minuten

VOORLICHTING DE BEVALLING 17-02-2022, 23-06-2022, 20-10-2022

Tijdens deze voorlichting krijg je informatie over wat je kunt verwachten als de bevalling begint. Wat zijn de eerste signalen, waar moet je op letten, wanneer je ons moet bellen en wat er vanaf dan allemaal gebeuren gaat. Maar ook zie je het proces dat jouw kindje doormaakt tijdens de bevalling. Heel bijzonder en goed voor jullie om te weten, want bevallen is heel wat voor jullie alle twee! Je leert meer over hoe de weeën zullen verlopen en ook over de pijn die daarbij hoort.

Hoe kun je je het beste voorbereiden, wat is er allemaal mogelijk en hoe kan je je partner evt. helpen?

Allemaal zeer waardevolle informatie waarmee jij straks zelfverzekerd en vol vertrouwen aan je bevalling kunt beginnen.

Want wij weten zeker dat jij het kunt!

De presentaties worden gegeven door Wijke Koehorst van Remedica. Zij is zelf werkzaam als verpleegkundige op de verloskamers in het Anna ziekenhuis te Geldrop. Is ook werkzaam als lactatiekundige.

Wij zijn erg blij met deze samenwerking!

Eefje, Kim & Maud

CORONA-UPDATE 15-11-2021

Gezien de nieuwe maatregelen van de overheid en het enorm aantal besmettingen in onze regio, moeten wij onze werkwijze helaas weer iets verder aanscherpen.

We weten uit vorige lockdowns hoe vervelend het is als partners niet mogen meekomen. Daar proberen we rekening me te houden. Maar ook wij willen graag gezond blijven om zorg aan jullie te kunnen verlenen. Daarom vragen we het volgende:

· Kom zo veel mogelijk alleen naar de controles. Je partner is welkom (zeker bij een echo), maar als het goed gaat met je en het is een standaard controle, is het fijn als je alleen komt.

· Neem geen kinderen of andere familieleden me naar de controle. Als je geen oppas kunt vinden, verzetten we de afspraak naar een gunstiger tijdstip.

· Desinfecteer je handen bij binnenkomst in ons gebouw.

· Draag een goed aansluitend mondkapje in de wachtkamer en spreekkamer en draag dit over je neus en mond.

· Als je klachten hebt? Bij klachten zoals een neusverkoudheid, koorts, niezen, hoesten, benauwdheid, koorts of neus- of smaakverlies kom je niet naar de praktijk. Bel ons om je afspraak te verzetten (ook de echo) en laat je testen bij de GGD.

· Kom niet naar de praktijk als je positief bent getest voor Corona of als je zieke huisgenoten hebt.

Alvast bedankt voor je medewerking.

Wij willen er graag voor zorgen dat we allemaal gezond blijven!


Mondkapjes

We willen je vragen om bij bezoek aan onze praktijk toch weer elke controle een mondkapje te dragen.
De besmettingen zijn de afgelopen week in de regio behoorlijk opgelopen, ook onder onze zwangeren.Veel zwangeren zijn (nog) niet gevaccineerd en er komen ook veel baby's en kleine kinderen in ons gebouw. Bovendien kunnen we bij de controles toch niet voldoende afstand bewaren.

Dus voor je eigen veiligheid en die van aanstaande ouders en baby's in ons gebouw; draag aub een mondkapje.

Update Covid-19 per 05-07-21

wel of geen prik tegen Corona?
NIEUWE VERSOEPELINGEN

Vanaf 26 juni zijn er versoepelingen ingetreden.

Omdat veel zwangeren (nog) niet gevaccineerd zijn, vragen we je aandacht voor het volgende:

- Bij alle controles mag je partner mee. We vragen om a.u.b. nog geen kinderen mee te nemen naar de praktijk.

- Je hoeft geen mondmasker meer te dragen, behalve als wij gedurende meer dan 15 minuten binnen 1,5 meter van elkaar zijn.

Dit is bij een echo, plaatsen van een spiraaltje en bij de bevalling.

Wij krijgen veel vragen over de Corona-vaccinatie voor zwangeren. Al eerder hebben wij de richtlijn met de adviezen op de website gezet.

Voor wie het moeilijk vindt om een keuze te maken, is er een keuzehulp ontworpen. Hier kun je gebruik van maken om een goede persoonlijke afweging te maken. Klik hier voor de keuze hulp

Update Covid-19 per 23-01-21

Avondklok!

Vanaf zaterdag 23-01-2021 hebben we te maken met de avondklok van 21.00-04.30 uur. Onze avondspreekuren worden hierop aangepast. Maar mocht het nodig zijn om voor je bevalling of een spoed-controle het huis uit te gaan, dan moet je een verklaring bij je hebben. Deze verklaring staat op de website van het RIVM en rijksoverheid

www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19/documenten/formulieren/2021/01/21/formulier-eigen-verklaring-avondklok


* Update Corona/COVID-19 *

Alle richtlijnen zijn te vinden op https://www.rivm.nl/coronavirus-covid-19/zwangerschap

Aanpassing van onze praktijkorganisatie per oktober 2020

Wij willen u vragen om een mondkapje te dragen in de spreekkamer en uw handen te desinfecteren voor binnenkomst.

Dit voor uw eigen veiligheid, die van alle zwangeren en die van ons. Alvast bedankt!


Aanpassing van onze praktijkorganisatie per aug 2020

Spreekuren

Kom bij voorkeur nog wel alleen naar de gewone controles zonder partner Om ervoor te kunnen zorgen dat alle aanstaande vaders bij de echo's kunnen zijn en we het totaal aantal mensen in de praktijk nog laag kunnen houden vragen we je om voor de 'gewone' controle afspraken nog wel zoveel mogelijk alleen te komen. Heb je een bijzondere of belangrijke medische afspraak dan mag je partner hier wel gewoon bij zijn vb geboorteplan bespreken.

· Houd 1.5 meter afstand waar mogelijk en desinfecteer je handen bij binnenkomst. Ook de wachtkamer is hierop ingericht. Ook wij houden waar mogelijk zo veel mogelijk afstand in de spreekkamer.

· Kom niet bij koorts of verkoudheid! Je partner mag niet meekomen naar het spreekuur of de echo als hij klachten heeft.

· Laat jou of je partner testen bij klachten

· Kinderen worden gevraagd nog niet mee te komen helaas….

· Bloedprikken: Afname gaat alleen OP AFSPRAAK op de hoofdlocaties van het DVU 088-2141100

· De kraambedcontroles bij jullie thuis mogen wij weer uitvoeren. Dit gaat in goed overleg en kan ook evt. telefonisch plaatsvinden indien gewenst.

Houd je aan de gevraagde richtlijnen vanuit de overheid. Ook wij houden deze scherp in de gaten.