De Praktijk

CORONA-UPDATE 15-11-2021

Gezien de nieuwe maatregelen van de overheid en het enorm aantal besmettingen in onze regio, moeten wij onze werkwijze helaas weer iets verder aanscherpen.

We weten uit vorige lockdowns hoe vervelend het is als partners niet mogen meekomen. Daar proberen we rekening me te houden. Maar ook wij willen graag gezond blijven om zorg aan jullie te kunnen verlenen. Daarom vragen we het volgende:

· Kom zo veel mogelijk alleen naar de controles. Je partner is welkom (zeker bij een echo), maar als het goed gaat met je en het is een standaard controle, is het fijn als je alleen komt.

· Neem geen kinderen of andere familieleden me naar de controle. Als je geen oppas kunt vinden, verzetten we de afspraak naar een gunstiger tijdstip.

· Desinfecteer je handen bij binnenkomst in ons gebouw.

· Draag een goed aansluitend mondkapje in de wachtkamer en spreekkamer en draag dit over je neus en mond.

· Als je klachten hebt? Bij klachten zoals een neusverkoudheid, koorts, niezen, hoesten, benauwdheid, koorts of neus- of smaakverlies kom je niet naar de praktijk. Bel ons om je afspraak te verzetten (ook de echo) en laat je testen bij de GGD.

· Kom niet naar de praktijk als je positief bent getest voor Corona of als je zieke huisgenoten hebt.

Alvast bedankt voor je medewerking.

Wij willen er graag voor zorgen dat we allemaal gezond blijven!


Mondkapjes

We willen je vragen om bij bezoek aan onze praktijk toch weer elke controle een mondkapje te dragen.
De besmettingen zijn de afgelopen week in de regio behoorlijk opgelopen, ook onder onze zwangeren.Veel zwangeren zijn (nog) niet gevaccineerd en er komen ook veel baby's en kleine kinderen in ons gebouw. Bovendien kunnen we bij de controles toch niet voldoende afstand bewaren.

Dus voor je eigen veiligheid en die van aanstaande ouders en baby's in ons gebouw; draag aub een mondkapje.

Update Covid-19 per 05-07-21

wel of geen prik tegen Corona?
NIEUWE VERSOEPELINGEN

Vanaf 26 juni zijn er versoepelingen ingetreden.

Omdat veel zwangeren (nog) niet gevaccineerd zijn, vragen we je aandacht voor het volgende:

- Bij alle controles mag je partner mee. We vragen om a.u.b. nog geen kinderen mee te nemen naar de praktijk.

- Je hoeft geen mondmasker meer te dragen, behalve als wij gedurende meer dan 15 minuten binnen 1,5 meter van elkaar zijn.

Dit is bij een echo, plaatsen van een spiraaltje en bij de bevalling.

Wij krijgen veel vragen over de Corona-vaccinatie voor zwangeren. Al eerder hebben wij de richtlijn met de adviezen op de website gezet.

Voor wie het moeilijk vindt om een keuze te maken, is er een keuzehulp ontworpen. Hier kun je gebruik van maken om een goede persoonlijke afweging te maken. Klik hier voor de keuze hulp

Update Covid-19 per 23-01-21

Avondklok!

Vanaf zaterdag 23-01-2021 hebben we te maken met de avondklok van 21.00-04.30 uur. Onze avondspreekuren worden hierop aangepast. Maar mocht het nodig zijn om voor je bevalling of een spoed-controle het huis uit te gaan, dan moet je een verklaring bij je hebben. Deze verklaring staat op de website van het RIVM en rijksoverheid

www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19/documenten/formulieren/2021/01/21/formulier-eigen-verklaring-avondklok


* Update Corona/COVID-19 *

Alle richtlijnen zijn te vinden op https://www.rivm.nl/coronavirus-covid-19/zwangerschap

Aanpassing van onze praktijkorganisatie per oktober 2020

Wij willen u vragen om een mondkapje te dragen in de spreekkamer en uw handen te desinfecteren voor binnenkomst.

Dit voor uw eigen veiligheid, die van alle zwangeren en die van ons. Alvast bedankt!


Aanpassing van onze praktijkorganisatie per aug 2020

Spreekuren

Kom bij voorkeur nog wel alleen naar de gewone controles zonder partner Om ervoor te kunnen zorgen dat alle aanstaande vaders bij de echo's kunnen zijn en we het totaal aantal mensen in de praktijk nog laag kunnen houden vragen we je om voor de 'gewone' controle afspraken nog wel zoveel mogelijk alleen te komen. Heb je een bijzondere of belangrijke medische afspraak dan mag je partner hier wel gewoon bij zijn vb geboorteplan bespreken.

· Houd 1.5 meter afstand waar mogelijk en desinfecteer je handen bij binnenkomst. Ook de wachtkamer is hierop ingericht. Ook wij houden waar mogelijk zo veel mogelijk afstand in de spreekkamer.

· Kom niet bij koorts of verkoudheid! Je partner mag niet meekomen naar het spreekuur of de echo als hij klachten heeft.

· Laat jou of je partner testen bij klachten

· Kinderen worden gevraagd nog niet mee te komen helaas….

· Bloedprikken: Afname gaat alleen OP AFSPRAAK op de hoofdlocaties van het DVU 088-2141100

· De kraambedcontroles bij jullie thuis mogen wij weer uitvoeren. Dit gaat in goed overleg en kan ook evt. telefonisch plaatsvinden indien gewenst.

Houd je aan de gevraagde richtlijnen vanuit de overheid. Ook wij houden deze scherp in de gaten.