De Praktijk

27-08-2023

Wij gaan starten met het geven van voorlichting voor de zwangere & haar partner. De avonden zijn gratis en op onze praktijk. Let op want vol=vol!

Aanmelden kan via ons emailadres met de gewenste datum en cursus die jullie graag willen volgen!

                                                             info@neo-verloskunde.nl

 

VOORLICHTING BORSTVOEDING 31-3-2022, 4-8-2022, 1-12-2022

Tijdens deze voorlichting krijg je informatie over de voordelen van borstvoeding voor je kindje maar ook voor jou! Wat betekent borstvoeding niet alleen op korte termijn maar ook later.

Deze voorlichting is erop gericht je te helpen bij een goede voorbereiding op het geven van borstvoeding. 

Het doel is dat je er straks samen met je kindje van kunt genieten. Want borstvoeding geven is een natuurlijk proces maar gaat niet bij iedereen vanzelf. 

Met deze voorlichting krijg je praktische tips waar je echt wat aan hebt. Dit geldt zowel voor de eerste dagen als je kindje net geboren is, als voor de rest van de kraamperiode.

Want er komt straks genoeg op je af waar je vragen over hebt. Het is fijn als de borstvoeding dan een zekerheid is en dat je bij twijfels weet wat je kunt verwachten van je kraamverzorgende. Wij raden deze voorlichting van harte aan!

Deze voorlichting duurt ongeveer 60-90 minuten 

VOORLICHTING BABYVERZORGING 12-05-2022, 15-09-2022, 29-12-2022

Omdat je kindje helemaal afhankelijk van jullie, is bestaat zijn/haar leven in de eerste weken slechts uit slapen en door jullie verzorgd worden.

Je verzorgt je baby door hem/haar op de juiste manier op te pakken en vast te houden, door hem/haar tijdig te verschonen, zijn/haar temperatuur te bewaken, te zorgen dat je baby zich met haar scherpe nageltjes niet kan bezeren, door je baby te troosten als hij/ze huilt, door je baby te voeden als hij/zij honger heeft. 

Alles wat je doet staat in het teken van voor je baby zorgen. In deze voorlichting lopen we de babyverzorging stap voor stap door, heel praktisch, met een levensechte pop, een badje en een aankleedkussen.

Ook wordt in deze voorlichting hechting behandeld. Want een goede hechting is een sterke factor voor hoe jouw kindje zich zal ontwikkelen. Maar ook is het de basis voor de relatie tussen jou  en jullie als ouder, en je kind.

Deze voorlichting duurt ongeveer 60-90 minuten 

VOORLICHTING DE BEVALLING 17-02-2022, 23-06-2022, 20-10-2022

Tijdens deze voorlichting krijg je informatie over wat je kunt verwachten als de bevalling begint. Wat zijn de eerste signalen, waar moet je op letten, wanneer je ons moet bellen en wat er vanaf dan allemaal gebeuren gaat. Maar ook zie je het proces dat jouw kindje doormaakt tijdens de bevalling. Heel bijzonder en goed voor jullie om te weten, want bevallen is heel wat voor jullie alle twee! Je leert meer over hoe de weeën zullen verlopen en ook over de pijn die daarbij hoort. 

Hoe kun je je het beste voorbereiden, wat is er allemaal mogelijk en hoe kan je  je partner evt. helpen?

Allemaal zeer waardevolle informatie waarmee jij straks zelfverzekerd en vol vertrouwen aan je bevalling kunt beginnen. 

Want wij weten zeker dat jij het kunt! 

De presentaties worden gegeven door Wijke Koehorst van Remedica. Zij is zelf werkzaam als verpleegkundige op de verloskamers in het Anna ziekenhuis te Geldrop. Is ook werkzaam als lactatiekundige.

 

Wij zijn erg blij met deze samenwerking!

Eefje, Kim & Maud

3 Agustus-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

De 13 weken echo

 

Vanaf 1 september 2021 wordt er in Nederland een nieuwe echo aangeboden; de 13 weken echo.

De 13 wekenecho lijkt veel op de 20 wekenecho. De 20 weken echo blijft bestaan. De echo’s vullen elkaar aan. Bij beide onderzoeken bekijkt een echoscopist met een echo-apparaat of je baby lichamelijke afwijkingen heeft. Sommige afwijkingen zijn al zichtbaar met 13 weken. Door dit op tijd te ontdekken, krijg je als ouders meer tijd om na te denken wat je hier mee wilt doen en heb je meer tijd voor vervolgonderzoeken.

Bij de 20 weken echo (wordt gemaakt tussen 19-21 weken) is de baby weer iets groter en zijn de organen verder ontwikkeld. Sommige structuren (zoals met name het hart) kunnen dan beter beoordeeld worden.

Zowel de 13 weken echo als de 20 weken echo worden door een gespecialiseerde echoscopiste gemaakt bij Diagnostiek voor U.

Meer informatie over de 13 weken echo vind je hier:

https://www.pns.nl/13-wekenecho

https://www.pns.nl/animatie-13-20-wekenecho


wel of geen prik tegen Corona?
NIEUWE VERSOEPELINGEN

Vanaf 26 juni zijn er versoepelingen ingetreden.

Omdat veel zwangeren (nog) niet gevaccineerd zijn, vragen we je aandacht voor het volgende:

- Bij alle controles mag je partner mee. We vragen om a.u.b. nog geen kinderen mee te nemen naar de praktijk.

- Je hoeft geen mondmasker meer te dragen, behalve als wij gedurende meer dan 15 minuten binnen 1,5 meter van elkaar zijn.

Dit is bij een echo, plaatsen van een spiraaltje en bij de bevalling.

Wij krijgen veel vragen over de Corona-vaccinatie voor zwangeren. Al eerder hebben wij de richtlijn met de adviezen op de website gezet.

Voor  wie het moeilijk vindt om een keuze te maken, is er een keuzehulp ontworpen. Hier kun je gebruik van maken om een goede persoonlijke afweging te maken. Klik hier