De Praktijk

Nieuwe student

09-03-2022 Nieuwe Student Verloskunde

Vanaf 07-03-2022 hebben wij een 4e jaars student verloskunde. Zij is bijna klaar met haar opleiding en zal haar laatste stageblok bij ons in de praktijk lopen. Hieronder stelt zij zich voor:

Mijn naam is Jacqueline en ik ben 22 jaar. Ik ben geboren in het ziekenhuis in Amersfoort, maar ben opgegroeid in een klein dorpje genaamd Woudenberg. Ik woon hier met mijn ouders en lieve berner Pippa.

Ik heb voor de studie Verloskunde gekozen omdat ik van jongs af aan geïnteresseerd was in de fysiologie rondom zwangerschap en geboorte. Na een dagje mee te hebben gelopen met een verloskundige, wist ik het zeker: ik wil ook verloskundige worden! Ik vind het heel speciaal om onderdeel te mogen zijn van een bijzondere en ook wel spannende periode voor (toekomstige) ouders.

’s Nachts kun je mij wakker maken voor een bevalling of verloskundig advies. Verder vind ik mijn bed heerlijk! ;)

Op een vrije dag ga ik het liefst naar de sauna, wandelen met de hond, tekenen/schilderen of een dagje shoppen.

Mijn meest bijzondere stage-ervaring tot nu toe de eerste badbevalling die ik heb mogen begeleiden. Iedereen was ook ontroerd toen deze stoere mama na een pittige nacht haar eerste kindje in haar armen sloot. Zij zat helemaal in haar eigen bubbel en had vertrouwen in haar lichaam en luisterde daar ook heel goed naar.

Ik verwacht tijdens mijn stage bij Neo mijn kennis verder uit te breiden en daarbij ook weer nieuwe dingen te zien en te doen.

Ik kijk er erg naar uit jullie te ontmoeten!


03-02-2022

Wij gaan starten met het geven van voorlichting voor de zwangere & haar partner. De avonden zijn gratis en op onze praktijk. Let op want vol=vol!

Aanmelden kan via ons emailadres met de gewenste datum en cursus die jullie graag willen volgen!

info@neo-verloskunde.nl

VOORLICHTING BORSTVOEDING 31-3-2022, 4-8-2022, 1-12-2022

Tijdens deze voorlichting krijg je informatie over de voordelen van borstvoeding voor je kindje maar ook voor jou! Wat betekent borstvoeding niet alleen op korte termijn maar ook later.

Deze voorlichting is erop gericht je te helpen bij een goede voorbereiding op het geven van borstvoeding.

Het doel is dat je er straks samen met je kindje van kunt genieten. Want borstvoeding geven is een natuurlijk proces maar gaat niet bij iedereen vanzelf.

Met deze voorlichting krijg je praktische tips waar je echt wat aan hebt. Dit geldt zowel voor de eerste dagen als je kindje net geboren is, als voor de rest van de kraamperiode.

Want er komt straks genoeg op je af waar je vragen over hebt. Het is fijn als de borstvoeding dan een zekerheid is en dat je bij twijfels weet wat je kunt verwachten van je kraamverzorgende. Wij raden deze voorlichting van harte aan!

Deze voorlichting duurt ongeveer 60-90 minuten

VOORLICHTING BABYVERZORGING 12-05-2022, 15-09-2022, 29-12-2022

Omdat je kindje helemaal afhankelijk van jullie, is bestaat zijn/haar leven in de eerste weken slechts uit slapen en door jullie verzorgd worden.

Je verzorgt je baby door hem/haar op de juiste manier op te pakken en vast te houden, door hem/haar tijdig te verschonen, zijn/haar temperatuur te bewaken, te zorgen dat je baby zich met haar scherpe nageltjes niet kan bezeren, door je baby te troosten als hij/ze huilt, door je baby te voeden als hij/zij honger heeft.

Alles wat je doet staat in het teken van voor je baby zorgen. In deze voorlichting lopen we de babyverzorging stap voor stap door, heel praktisch, met een levensechte pop, een badje en een aankleedkussen.

Ook wordt in deze voorlichting hechting behandeld. Want een goede hechting is een sterke factor voor hoe jouw kindje zich zal ontwikkelen. Maar ook is het de basis voor de relatie tussen jou en jullie als ouder, en je kind.

Deze voorlichting duurt ongeveer 60-90 minuten

VOORLICHTING DE BEVALLING 17-02-2022, 23-06-2022, 20-10-2022

Tijdens deze voorlichting krijg je informatie over wat je kunt verwachten als de bevalling begint. Wat zijn de eerste signalen, waar moet je op letten, wanneer je ons moet bellen en wat er vanaf dan allemaal gebeuren gaat. Maar ook zie je het proces dat jouw kindje doormaakt tijdens de bevalling. Heel bijzonder en goed voor jullie om te weten, want bevallen is heel wat voor jullie alle twee! Je leert meer over hoe de weeën zullen verlopen en ook over de pijn die daarbij hoort.

Hoe kun je je het beste voorbereiden, wat is er allemaal mogelijk en hoe kan je je partner evt. helpen?

Allemaal zeer waardevolle informatie waarmee jij straks zelfverzekerd en vol vertrouwen aan je bevalling kunt beginnen.

Want wij weten zeker dat jij het kunt!

De presentaties worden gegeven door Wijke Koehorst van Remedica. Zij is zelf werkzaam als verpleegkundige op de verloskamers in het Anna ziekenhuis te Geldrop. Is ook werkzaam als lactatiekundige.

Wij zijn erg blij met deze samenwerking!

Eefje, Kim & Maud


NOODALARM!!!

De politiek wil de bekostiging in de geboortezorg gaan veranderen.

Het gevaar hiervan is dat de zelfstandige verloskundigen hierdoor kunnen verdwijnen of in dienst komen van een ziekenhuis.

Keuzevrijheid voor de vrouw komt hiermee in het geding. Zwanger zijn en bevallen is in de basis een gezond en fysiologisch proces. Daarom moet iedere moeder de keuzevrijheid hebben om op haar eigen manier te bevallen op de plek waar zij wil, waar zij zich het meest vertrouwd voelt. Dit vraagt om persoonlijke zorg in de wijk door de 1e lijns verloskundige. Zij werkt samen met verschillende kraamcentra en ziekenhuizen, om dit voor iedere zwangere mogelijk te maken.

Wil jij deze keuzevrijheid behouden voor jezelf, je vriendinnen, zussen en dochters? Teken dan de petitie!

https://noodalarmgeboortezorg.nl/

Alvast bedanktCORONA-UPDATE 15-11-2021

Gezien de nieuwe maatregelen van de overheid en het enorm aantal besmettingen in onze regio, moeten wij onze werkwijze helaas weer iets verder aanscherpen.

We weten uit vorige lockdowns hoe vervelend het is als partners niet mogen meekomen. Daar proberen we rekening me te houden. Maar ook wij willen graag gezond blijven om zorg aan jullie te kunnen verlenen. Daarom vragen we het volgende:

· Kom zo veel mogelijk alleen naar de controles. Je partner is welkom (zeker bij een echo), maar als het goed gaat met je en het is een standaard controle, is het fijn als je alleen komt.

· Neem geen kinderen of andere familieleden me naar de controle. Als je geen oppas kunt vinden, verzetten we de afspraak naar een gunstiger tijdstip.

· Desinfecteer je handen bij binnenkomst in ons gebouw.

· Draag een goed aansluitend mondkapje in de wachtkamer en spreekkamer en draag dit over je neus en mond.

· Als je klachten hebt? Bij klachten zoals een neusverkoudheid, koorts, niezen, hoesten, benauwdheid, koorts of neus- of smaakverlies kom je niet naar de praktijk. Bel ons om je afspraak te verzetten (ook de echo) en laat je testen bij de GGD.

· Kom niet naar de praktijk als je positief bent getest voor Corona of als je zieke huisgenoten hebt.

Alvast bedankt voor je medewerking.

Wij willen er graag voor zorgen dat we allemaal gezond blijven!


3 Agustus-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

De 13 weken echo

Vanaf 1 september 2021 wordt er in Nederland een nieuwe echo aangeboden; de 13 weken echo.

De 13 wekenecho lijkt veel op de 20 wekenecho. De 20 weken echo blijft bestaan. De echo’s vullen elkaar aan. Bij beide onderzoeken bekijkt een echoscopist met een echo-apparaat of je baby lichamelijke afwijkingen heeft. Sommige afwijkingen zijn al zichtbaar met 13 weken. Door dit op tijd te ontdekken, krijg je als ouders meer tijd om na te denken wat je hier mee wilt doen en heb je meer tijd voor vervolgonderzoeken.

Bij de 20 weken echo (wordt gemaakt tussen 19-21 weken) is de baby weer iets groter en zijn de organen verder ontwikkeld. Sommige structuren (zoals met name het hart) kunnen dan beter beoordeeld worden.

Zowel de 13 weken echo als de 20 weken echo worden door een gespecialiseerde echoscopiste gemaakt bij Diagnostiek voor U.

Meer informatie over de 13 weken echo vind je hier:

https://www.pns.nl/13-wekenecho

https://www.pns.nl/animatie-13-20-wekenecho


wel of geen prik tegen Corona?
NIEUWE VERSOEPELINGEN

Vanaf 26 juni zijn er versoepelingen ingetreden.

Omdat veel zwangeren (nog) niet gevaccineerd zijn, vragen we je aandacht voor het volgende:

- Bij alle controles mag je partner mee. We vragen om a.u.b. nog geen kinderen mee te nemen naar de praktijk.

- Je hoeft geen mondmasker meer te dragen, behalve als wij gedurende meer dan 15 minuten binnen 1,5 meter van elkaar zijn.

Dit is bij een echo, plaatsen van een spiraaltje en bij de bevalling.

Wij krijgen veel vragen over de Corona-vaccinatie voor zwangeren. Al eerder hebben wij de richtlijn met de adviezen op de website gezet.

Voor wie het moeilijk vindt om een keuze te maken, is er een keuzehulp ontworpen. Hier kun je gebruik van maken om een goede persoonlijke afweging te maken. Klik hier

30 Juni 2021
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Laatste update!
De laatste loodjes....Eerst hebben een update over onze nieuwe locatie. Er wordt nog 2 weken heel hard gewerkt. Vanaf 12-7-2021 mogen we jullie verwelkomen in ons nieuwe pand aan de Berg 5c in Nuenen.

Ook willen Wij jullie voorstellen aan onze vaste waarneemster;
Maud van den Boomen. Maud start in juli met werken bij NEO. Wij zijn erg blij dat Maud ons komt versterken en wensen haar van harte welkom.
2 Maart 2021
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Pretecho Neo

Jongen of meisje ?

We mogen weer beginnen!

Vanaf 4 maart starten wij opnieuw met pretecho’s bij

Neo praktijk voor Verloskunde

Geslachtsbepaling

- Vanaf 15 weken zwangerschap

- Zeer betrouwbaar door ervaren echoscopiste, duurt 15-20 minuten

- Mocht het geslacht echt niet zichtbaar zijn, mag je 1 week later terugkomen (zeldzaam)

2D Pretecho op eigen verzoek

- Tijdens de hele zwangerschap (na 8 weken)

- Duur 15-20 minuten

- als je extra bezorgd bent of om een keer extra te kunnen kijken

Voor meer informatie en tarieven zie onze website; Neo Verloskunde - Echo's (neo-verloskunde.nl)