De Praktijk

De Praktijk

Welkom bij onze praktijk. Neo betekent “nieuw”, neonaat is “nieuwgeborene” en staat voor alle nieuw geboren baby’s. Neo staat daarnaast als afkorting voor “Nuenen en omgeving”. Het woord Neo heeft voor ons daarmee een dubbele betekenis en is lekker kort en krachtig.

Onze praktijk is een duo-praktijk. Dat wil zeggen dat wij met twee verloskundigen werken. Je zult ons allebei leren kennen tijdens de spreekuren. Als je gaat bevallen, komt de dienstdoende verloskundige om je te begeleiden. Het voordeel van een duo-praktijk is dat je maar met twee verloskundigen te maken hebt. Tegen de tijd dat je gaat bevallen, heb je ons allebei goed leren kennen en dat geeft een vertrouwd gevoel bij de bevalling.

Wel kan het voorkomen dat we bij ziekte of vakantie een waarneemster inschakelen. We hebben Chloé Zonnevijlle als vaste waarneemster. Zij doet ook af en toe spreekuur voor ons, zodat je haar ook kunt leren kennen. Mochten wij alle drie verhinderd zijn, kan het in een zeldzaam geval voorkomen dat er een andere waarneemster wordt ingezet. Dit proberen we zo veel mogelijk te voorkomen.


Kim Luth - Verloskundige

Ik ben verloskundige sinds 16 juli 1998. De opleiding had toen nog een selectieprocedure met een kans van 1 op 10 op een plaatsing op de opleiding. Mijn droom kwam uit want na 1x inloten was er een plaats voor mij gereserveerd!

Het vak is enorm intens en hard werken, maar het proces zwanger worden, baren en een kind krijgen geeft zoveel energie dat ik nog steeds kan ik zeggen dat ik met veel passie mijn vak uitoefen.

Dit alles is alleen mogelijk met een prettige werkomgeving, uitdagingen en goede kwaliteit van zorg. Deze aandachtspunten zijn erg belangrijk voor mij.

Steeds zijn er ook weer ontwikkelingen in ons vak die met de wensen van de zwangeren en haar partner meegaan. Een hele mooi ontwikkeling vind ik persoonlijk. Verder ben ik trotse moeder van 2 dochters. Het moederschap heeft mij veel geleerd en deze ervaringen probeer ik mee te nemen in mijn vak als verloskundige.


Eefje Relou-Donders - Verloskundige

Verloskundige vind ik het mooiste beroep ter wereld. Ik ga dus elke dag (en ook ’s nachts) met veel plezier naar mijn werk. De begeleiding van zwangere vrouwen is erg leuk. Aanwezig mogen zijn bij een bevalling is voor mij echt de slagroom op de taart van mijn vak!

Na mijn studie heb ik in verschillende praktijken in heel Nederland waargenomen en heb een half jaar in het Beatrix Ziekenhuis in Gorinchem gewerkt op de verloskamers. Sinds november 2006 ben ik werkzaam in deze praktijk.

Het mooie van onze duo-praktijk vind ik dat we medische zorg kunnen combineren met persoonlijke aandacht. Doordat Kim en ik al meer dan 10 jaar een maatschap vormen, zijn wij enorm op elkaar ingespeeld. We proberen de controles in de zwangerschap gelijk te verdelen zodat we de cliënten allebei een aantal keren zien voor de bevalling begint. Daardoor hebben we de kans om met iedereen een band op te bouwen. Zowel voor de aanstaande ouders al voor ons is dit heel prettig.

Uit eigen ervaring weet ik inmiddels ook hoe mooi het moederschap is. Zelf ben ik trotse moeder van twee prachtige zoons!


Chloé Zonnevijlle - Waarneemster

Mijn naam is Chloé Zonnevijlle, geboren en getogen in Eindhoven. Gedurende de opleiding verloskunde in Maastricht en verschillende stages door het gehele land, heb ik me ontwikkeld tot een rustige, empatische en enthousiaste verloskundige. Vanaf maart 2018 ben ik werkzaam als waarnemend verloskundige bij Eefje en Kim in verloskundigen praktijk Neo. Jullie kunnen me tegenkomen tijdens spreekuren, bevallingen en kraamvisites. Ik kijk er naar uit om jullie te mogen begeleiden.

Ik wens jullie een hele fijne zwangerschap, bevalling en kraamtijd toe!