Kraamtijd


Controles

De eerste dagen komen wij iedere dag bij je langs. Later in de week komen we om de dag. Als er problemen ontstaan, worden wij door jou of de kraamverzorgster gebeld. Soms kunnen we het telefonisch oplossen, anders komen we langs voor een extra visite.

Tijdens onze visites voeren we een aantal controles uit. We kijken onder andere naar hoe je bloedverlies is, of je baarmoeder voldoende zakt, hoe je borsten aanvoelen, of je goed kunt plassen en hoe het met de (borst)voeding gaat. Ook je pols en temperatuur zijn belangrijk. De kraamverzorgster controleert dagelijks je (eventuele) hechtingen en wij kunnen die de 6e of 8e dag verwijderen.

Wij bewonderen verder elke dag hoe je kindje er uit ziet en hoe de kleur van zijn/haar huid is. De temperatuur van de baby is ook belangrijk en we willen weten hoeveel je kindje plast en poept. Verder praten we uitgebreid over de voeding. Zeker bij borstvoeding heb je soms wat hulp nodig de eerste dagen en wij zijn er om je te helpen en goede adviezen te geven. Je kindje wordt op de 4e en 8e dag gewogen, en eventueel extra indien nodig.

De 8e dag na de bevalling is normaal gesproken de laatste dag dat je kraamzorg krijgt. Wij sluiten dan ook onze zorg af. De huisarts neemt de zorg van ons over, samen met het consultatiebureau.