Kraamtijd


Borstvoeding

Borstvoeding is de beste start voor een pasgeboren kindje. Uit onderzoek is gebleken dat moedermelk antistoffen bevat. Die geef je dus door aan je kindje, zodat je baby beter is beschermd tegen infecties. Vooral de eerste 6 weken zijn hiervoor heel belangrijk. Als je de borstvoeding minimaal 6 maanden kunt volhouden, heb je zelf later ook minder kans op eierstok- of baarmoederhalskanker. Dat zijn een paar hele grote voordelen die kunstvoeding niet kan bieden. Daarom zijn wij ook voorstander van borstvoeding en willen wij je graag voorlichting geven over borstvoeding en je begeleiden bij de borstvoeding in de kraamtijd.

Uiteindelijk kies je zelf of je borst- of flesvoeding wilt geven. Wij kunnen je tijdens de zwangerschap informatie geven en je helpen om een keuze te maken. Als je het echt niet ziet zitten om borstvoeding te geven, moet je dat niet doen. Dan kunnen we je meer vertellen over flesvoeding. Natuurlijk kan het ook zijn dat je echt geen borstvoeding kunt geven, bijvoorbeeld vanwege een borstoperatie uit het verleden. Dan is flesvoeding een goed alternatief.

Als je borstvoeding wilt gaan geven, is het raadzaam om je er van tevoren in te verdiepen. Lees een boek over borstvoeding of ga naar een borstvoedingscursus. Zo weet je beter wat je kunt verwachten. De kans op het slagen van de borstvoeding wordt groter, als je je er van tevoren in verdiept.

Wil jij een goede start maken met borstvoeding, dan is deze cursus iets voor jou. Zo leer je direct in 2 uur:

  1. Hoe je de borstvoeding goed op gang krijgt na de bevalling.

  2. Hoe je jouw baby goed aanlegt aan de borst.

  3. wat te doen bij borstvoedingsongemakken

Interesse? Meld je aan voor de online cursus!

borstvoedingsklas.nl


Borstvoeding is iets wat niet altijd vanzelf gaat. Zeker bij een eerste kindje kost het tijd en energie. Dat is ook precies de reden dat je de eerste week een kraamverzorgster in huis hebt. Maak gebruik van haar hulp en kennis. Daarnaast zijn wij er ook om je te begeleiden. Geef de moed niet te snel op! Het op gang krijgen van de borstvoeding duurt vaak een paar dagen en het duurt vaak een week voor je kindje echt goed aan de borst drinkt. Voor je baby is het nieuw, maar ook voor jou. Jullie moeten dit samen onder de knie krijgen en daar is een hoop doorzettingsvermogen voor nodig. Maar als je er 100% voor gaat, lukt het bijna altijd!

Meer informatie over borstvoeding;

Er zijn verschillende borstvoedingsorganisaties: Vereniging Borstvoeding Natuurlijk, La Leche League, Stichting Zorg voor Borstvoeding en de Nederlandse Vereniging van Lactatiekundigen. Gezamenlijk hebben zij een website: www.borstvoeding.nl

Verder zijn er in de regio verschillende lactatiedeskundigen. Zij kunnen je helpen wanneer er problemen of vragen omtrent de borstvoeding zijn. Kijk eens op de website van borstvoedingscentrum Eindhoven

https://janatuurlijk-borstvoedingscentrum.nl/Samenwerking