Informatie

Kinderwensspreekuur

Uit onderzoek blijkt dat je eigen gezondheid belangrijk is in de tijd vlak voordat je zwanger raakt en tijdens de eerste maanden van de zwangerschap. Ook de gezondheid en leefstijl van beide ouders hebben invloed op de vruchtbaarheid, de zwangerschap en op de gezondheid van jullie baby.

Alle vrouwen (en hun partner) met een kinderwens kunnen tijdens het kinderwensspreekuur terecht voor persoonlijk advies over de beste voorbereiding op een gezonde zwangerschap. Denk bijvoorbeeld aan al voor de zwangerschap starten met het slikken van foliumzuur om een open ruggetje te voorkomen. Of de invloed van een bepaald medicijn of van een bepaalde leefstijl op de vruchtbaarheid en zwangerschap. Op het kinderwensspreekuur kunnen zij ook vragen stellen over gezondheid, vruchtbaarheid en zwanger worden. 


Waarom een kinderwensspreekuur?

Het doel van het spreekuur is eraan bij te dragen dat (toekomstige) zwangerschappen in Nuenen zo gezond mogelijk verlopen. En dat daardoor ook de baby’s gezond geboren worden. In de eerste maanden van de zwangerschap is de baby heel kwetsbaar. Belangrijke organen, zoals hart en longen, worden dan gevormd. Daarom is het belangrijk om al vóór de zwangerschap op de eigen gezondheid te letten. Dit heeft een gunstige invloed op de zwangerschap en op de gezondheid van de baby. 

Op het kinderwensspreekuur kun je allerlei vragen stellen:

Je kunt je aanmelden door een emailtje te sturen naar   info@neo-verloskunde.nl of bel naar 06-41128901 (bij voorkeur dagelijks tussen 13.00-14.00)